Monstertje wil een vriend – Herke Sanders

Monstertje wil een vriend

En weer is er een kinderverhaal klaar! Het derde verhaal binnen het kinderboekenproject draagt de titel Monstertje wil een vriend en is geschreven door Herke Sanders.

“Monstertje wil een vriend” is een ontroerend verhaal over afwijzing, eenzaamheid, vriendschap en diepe innerlijke schoonheid.

Je vindt het verhaal op de download pagina.

 

19 Comments

Add Yours →

Wat een mooi verhaal weer en wat een mooie kaft! Herke toont zich met dit verhaal een ware taalkunstenares met zinnen als ‘Vogel schrikt zich een kanariepietje,’ ‘Konijn schrikt zich een hazenpepertje,’ en ‘Egel schrikt zich een speldenkussentje.’ Ik heb ervan genoten… Complimenten!

heel leuk, leuke tekeningen ook! wat een volhouder zeg, die Monstertje. goed ook, die opbouw met de herhalende vraag. was mijn dochtertje nog maar klein, dan las ik em voor..

Geweldig boek Herke, vond het lief, ontroerend, mooi en grappig tegelijk! En de prenten passen er zo mooi bij, het zit als gegoten. Ik zeg: ook op papier uitgeven, die hap!

Een mooi en leuk verhaal, dat ik met veel plezier gelezen heb. Mooie illustraties ook.
Bedankt dat ik het zo maar mocht downloaden.

Goed dat er geen aap in het bos woonde, – ik schrik me het apelazarus had natuurlijk niet gekund.
Boeken uitgeven is bepaald niet gemakkelijk deze tijd. Zelfs de ramsjmarkt ligt op zijn gat. Maar je zou kunnen denken aan Free Musketeers en POD (Printing on Demand). Ik las het met plezier. Ennuh… zie je nog steeds niet op Facebook!

Vanmorgen hebben mijn klas en ik waanzinnig genoten toen jij het verhaal over Monstertje kwam voorlezen in de klas! Weliswaar een prentenboek, maar zeer geschikt voor alle leeftijden! Een verhaal met een moraal bovendien en daardoor ook enorm bruikbaar in de lessen over omgaan met elkaar! Herke, nogmaals mijn complimenten. Ik hoop echt dat je een uitgever vindt!

Groetjes van de meester van Bloem.

Wat een prachtig prentenboek! Ontroerend, grappig en soms ook een beetje stoer! Mijn kleuterjuffenhart gaat wijd open!
Zou mooi zijn als het ook op papier te koop zou zijn. Wie weet!
Ga vooral door met schrijven!

Echt een fraai verhaal, Herke, wat kun je dat goed. Ik sluit aan bij Jo-Anne, en heb er nog zo’n leuke: ‘Monstertje schrikt zich een kippenkontje’. Jouw verhaalstijl maakt zelfs het schrikken leuk.
Proficiat, en ik hoop dat je werk spoedig heel veel kinders zal bereiken. You’re worth it.
Groet van Laurens

Wat een lief, grappig en ontroerend verhaal. Ik hoor het jou vertellen, Herke! De illustraties vind ik prachtig. Als ik nu nog juf zou zijn, zou ik het graag als prentenboek gebruiken in de kleuterklas. Veel succes!

aaaaaahhh… Wat een mooi, lief en ontroerend verhaal..
Ja.. Dat moet echt een prentenboek worden.
Zo’n boek wat kinderen steeds weer willen horen omdat het zo veel emoties raakt en je meeneemt met de gevoelens van het monstertje.

Heb het boek voorgelezen aan mijn zoontje van 6 jaar. Achter de computer kon hij tegelijkertijd de plaatjes bekijken. Hij vond het prachtig. Vooral schaterde hij over alle manieren waarop diepen kunnen schrikken van monstertje! Een heerlijk boe om te lezen, met een heel goed boodschap.

Wat een leuk verhaal weer! En het voorlezen door de schrijfster vanochtend op school was voor mijn kinderen een waar feestje 🙂 Dankjewel Herke! En mooie plaatjes Dick!

Genoten van het verhaaltje. Leuke woordgrappen. Mooie herhaling van handelingen. Ik zie kinderen al verwachtingsvol luisteren: Hoe zal dit dier schrikken?

Hoi Herke en Dick,

Wat een superleuk boekje is dit! Prachtig verhaaltje met een fijne boodschap, mooi illustraties ook. Het is knap om een innemend monstertje neer te zetten en te tekenen!

Misschien is het een idee om hier op het Festival Met Hart en Ziel op Fort Vechten tijdens de Pinksterdagen ruimte voor te maken, liefs nog met een paar collega’s van jullie?

Ter verdere informatie: ANBI Stichting Cultuur Met Hart En Ziel wil opkomende artiesten en kunstenma-
kers in o.a. muziek, theater, kunst en dans een creatief platform aanbieden, waarop ze zichzelf volledig kunnen presenteren in creativiteit, intensiteit, ondernemerslust en kunnen laten zien en ervaren hoe een breed publiek op ze reageert. Het wil artiesten een alternatief bieden waarbij het concept van een beurs en een festival ‘in elkaar geschoven wordt’ met als unieke component voor iedereen (bezoekers, participanten, locatie en organisatie) een win-win situatie. Financiële en andere drempels (qua naam en bekendheid) worden weggenomen zodat (opkomende) acts, artiesten, kunstenaars en performers zichzelf en hun werk kunnen presenteren aan publiek en andere beroepsmatige geïnteresseerden waaronder bijvoorbeeld evenementen- en artiestenbureaus, galeries, schouwburgen, musea e.d. Daarbij stimuleert de stichting het actief matchen en in contact brengen van deze twee partijen om succesvolle beroepsuitoefening te bevorderen.

Nou genoeg over het Festival. Ik noem het omdat ik me kan voorstellen dat het leuk zou kunnen zijn en kan helpen, maar vooral omdat ik enthousiast ben over het boekje en er w.s. meer pareltjes zijn die het waard zijn om gelezen en verteld te worden!

Groetjes en succes! John van Sas

Hoi Herke,

Zelfs in het verre Vancouver is het boek in goede aarde gevallen. Ikzelf vond het verhaal en de tekeningen al goed, maar de vraag was of het aan zou slaan.
We hebben het daarom meteen uitgeprint en aan ons 4 jarig zoontje voorgelezen. Max heeft met spanning naar het hele verhaal geluisterd . En toen het afgelopen was vroeg hij of er nog meer Monstertje verhaaltjes waren. We hebben hier niet al te veel nederlandse boeken en de meeste verhalen zijn korter en in eenvoudiger Nederlands (o.a. Kikker boekjes van Max Velthuijs). Ik verwacht dat Max nog enkele jaren van het boek kan genieten, omdat hij de vele subtieliteiten nog niet eens heeft begrepen.

Bravo ! Wanneer komt het vervolg ?

Jories, names Max 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.